Praca dla Barchitecture
Lokalizacja: Puszczykowo
Koncepcja przedstawia przebudowę ze zmianą funkcji starej hali produkcyjnej w Puszczykowie pod Poznaniem. Na parterze miały znaleźć się gabinety medyczno-kosmetyczne, natomiast na pierwszym piętrze pokoje gościnne dla osób chcących korzystać z zabiegów i pobliskiego SPA przez dłuższy okres. Stare ściany zewnętrzne wykończone tynkiem zastąpiono ścianami warstwowymi i elewacją z desek z drewna teakowego. Od frontu wprowadzono szklaną bryłę ze stalową konstrukcją, w której umieszczono strefę wejścia oraz podwieszone schody na piętro. Wszystkie gabinety wyposażono w osobną łazienkę z prysznicem. W celu uniknięcia typowego i nudnego układu korytarzowego bryły pomieszczeń higieniczno-sanitarnych wsunięto częściowo do korytarza, co pozwoliło wykreować niecki z małymi poczekalniami.

You may also like

Back to Top